Paul

HELPING BUSINESSES

TO ACHIEVE GROWTH

ABOUT PAUL


Paul Busschaert is ingenieur elektro-mechanica en heeft gedurende 35 jaar diverse operationele en management functies uitgeoefend in de machinebouw, textiel, karton en farmaceutische sector.

Dit zowel bij Kmo’s met 50 medewerkers als grotere organisaties met 850 medewerkers.


Hij leerde de lean, six sigma en operational excellence methodes op de vloer bij verschillende vrachtwagenfabrikanten in Nederland, Zweden, Duitsland, Italie, USA en China. Hij vertaalde deze methodes naar systemen die aanslaan in België en Noord Frankrijk voor diverse sectoren.


Meer en meer geraakte hij overtuigd van het adagio van Toyota “before you make things, you have to make people”. Continu verbeteren is een zaak van alle medewerkers, en wordt enkel geborgd door een cultuurverandering.


In de verschillende bedrijven is bewezen dat deze methode, verbeteren op de vloer,  fantastische resultaten levert, die inherent geborgd zijn doordat de medewerkers zelf de ideeën en oplossingen aanbrengen.

In 2003 ontwikkelde hij de Ik-Wij-Zij methode© om continue verbetering op lange termijn te garanderen.


Samen met Prof. Dr. Ir. R. Van Landeghem werkte hij mee aan het Erip project waarbij getest werd hoe de lean methodes konden werken in kmo’s. De resultaten en de methode zijn uitgegeven in het boek “De fabriek van de toekomst…nu”. Samen met andere leden van het Erip project team startte hij de spinn-off “Veltion” van UGent op.


Naast het praktisch leren en toepassen volgde Paul Busschaert ook verschillende trainingen bij o.a. Nissan in Newcastle om te ervaren hoe de autoconstructeurs werken.


In 2008 volgde hij het postgraduaat Operations Management aan KULeuven, en behaalde de Golden Award voor beste scriptie.


Omdat continu verbeteren, en complexe operationele problemen oplossen met de medewerkers, Paul Busschaert in de genen zit, was het een logische stap om ook zijn eigen bedrijf op te starten.


Hoe kon het anders genoemd worden dan “Genba”, wat het Japanse woord is voor “de werkvloer”, of  “de plaats waar het gebeurt”.


Genba richt zich specifiek op het intensief werken aan oplossingen voor problemen die een multidisciplinaire aanpak vergen, en waar de bedrijfsleiding en aandeelhouders een continue verbetering gedurende lange termijn nastreven.